Workshops

Ik ben heel langzaam begonnen met het geven van workshops. Eerst met vriendinnen, toen collega’s, daarna bekenden, en in 2017 dacht ik: ”laat ik een Social Deal regelen, waarschijnlijk loopt dat toch geen storm". Nou, daar kwam ik achter. binnen enkele dagen waren er 120 Social Deals verkocht. Iedereen nam contact met me op en na veel puzzelen en met iedereen rekening houdend kreeg ik een planning die in mijn agenda paste. Het was een hele klus, zoveel workshops, maar wat heb ik genoten. Mensen kwamen in groepjes van ongeveer 6 personen naar mijn atelier om in 2,5 uur te ervaren hoe het is om met klei te werken. Aan het einde van die 2,5 uur had iedereen een werkstuk klaar waar men trots op was en wat de moeite waard was.


Het vervulde me met plaatsvervangende trots als ik de resultaten aan het einde van de Workshops zag. Na zo’n workshop moeten de werken drogen en als ze droog zijn worden ze de eerste keer gebakken. Na het bakken ging ik aan de slag om al die werken te glazuren in kleuren die ik vooraf met de maker had afgesproken. Elk vrij uur zat ik in mijn atelier te genieten van het werken met keramiek. Na het glazuren gaan de wekstukken nog een keer in de oven voor ze kunnen worden opgehaald. Als mensen het eindresultaat dan te zien kregen zag ik elke keer weer blije gezichten, mensen waren verbaasd hoeveel mooier een werkstuk was geworden. In 2018 regelde ik weer een Social Deal. Maar nu liet ik de planning online zetten, zodat mensen zelf in konden vullen wanneer ze wilde komen.

Dit keer had ik maar 70 Social Deals laten verkopen, en ook nu waren die binnen enkele dagen verkocht. Dat beteken voor mij weer een seizoen om te genieten van alles wat dit met zich mee brengt. Elke keer heb ik weer een gezellig groepje, mensen die van alle leeftijden zijn en die elkaar totaal niet kennen gaan na 2,5 uur naar huis en bedanken elkaar voor de leuke middag of avond, en ook ik ben elke keer weer dankbaar dat ik deze mensen een fijne tijd bezorgd heb en na enkele weken een leuk aandenken kan geven.  

Naast de Social Deal kan iedereen ook bij mij terecht voor een workshop. Of je alleen komt, met twee of met een groepje en of het is om cadeau te doen, of voor jezelf, of je één keer wil komen of om vaker te komen.
Neem contact met me op per e-mail: jetbidlot@hotmail.com

Ik ga dan mijn best doen om aan je wensen tegemoet te komen.